Skip to main content
Jegyvásárlás most Jegyvásárlás most

Kérdések a sétányról

A sétány rossz időjárás esetén is nyitva tart?

Rossz időjárás esetén is meglátogathatom a lombkorona sétányt?

Igen, esős idő esetén a sétány nyitva tart, havazás esetén pedig a sétány tisztított és járható.
Csak vihar, jégeső, zivatar és jég esetén tartjuk fenn a jogot, hogy biztonsági okokból lezárjuk a Sétányt. Rossz időjárás esetén a csúszda zárva tart.
Ha rossz időjárási viszonyok miatt le kell zárnunk a Sétányt, erről tájékoztatást teszünk közzé a honlapon, illetve a Facebookon és az Instagramon. Javasoljuk, hogy a látogatás napján, még indulás előtt ellenőrizze az Sétány állapotát.

Engedélyezett-e a Pohorje Lomkorona Sétányon a sétálás kutyával?

Elvihetem magammal a kutyámat is a Lombkorona Sétányra?

Szigorú higiéniai és biztonsági előírásaink miatt, különösen kisgyermekek jelenlétében, kutyák* és egyéb állat sajnos nem vihető be a Lomkorona Sétányra. A higiéniai szempontok mellett a biztonsági szempont (állatok és emberek) is nagy szerepet játszik az állatok kitiltásában. A legtöbb felelőségteljes tulajdonos gondosan figyeli kedvenceit, de az állatok magasságtól való félelme is kiválthatja a váratlan viselkedést. Sajnos a sétány nem túl széles, nem nyújt elvonulási, menekülési lehetőséget az állatoknak, de a kutyáktól félőknek sem.
*Kivétel: vakvezető- és segítő kutyák fogyatékossággal élők számára.

Mennyi ideig tart végigsétálni a lombkorona sétányon?

A sétány hossza 1 043 méter. Séta a 37 méter magas kilátótorony tetejére a legfeljebb 6 %-os emelkedő sétányon egy lazító sétát jelent. Innen a csúszdán leereszkedve lerövidíthető a visszaut. A Sétányt általában egy óra alatt végig lehet járni, de a látogatás megtervezésekor azt is vegye figyelembe, hogy a sétányra való utolsó belépés a zárási idő előtt 1 órával történik.

Vannak-e korlátozások a csúszdázás tekintetében?

Ez egy száraz csúszda, ami azt jelenti, hogy egy speciális zsákba ül és abban ereszkedik le a csúszdán. Elvileg bárki, aki akar, leereszkedhet a csúszdán. Kivételes esetekben a 120 cm-nél alacsonyabb testmagasságu gyermekeknek megengedjük, hogy a szülővel/kisérővel együtt ereszkedik le a csúszdán. Rossz időjárási viszonyok esetén a csúszda zárva tart.
A csúszás ára személyenként 2,00 € €, és a csúszda jegypénztára a torony tetején található.

Alkalmas-e a sétány gyermekek számára is?

Sprehod med krošnjami je odlična izbira za otroško zabavo, začinjeno z adrenalinom in spoznavanjem narave. Celotna pot je brez ovir in dostopna tako z otroškim, kakor tudi z invalidskim vozikom. Ograje so transparentne, kar omogoča opazovanje narave tudi manjšim otrokom. Otrokom do 15. leta starosti pa je vstop dovoljen samo v spremstvu odrasle osebe.

Van babaöltöző is?

A Sétányra való belépés előtt a mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdókban található egy babaöltöző helyiség is. A babaöltöző babakocsival is megközelíthető, akárcsak a torony tetejére vezető teljes útvonal is bejárható babakocsival.

Használhatok görkorcsolyát, rollert vagy kerékpárt?

Sajnos nem! Biztonsági okokból görkorcsolya, roller vagy kerékpár nem használható az útvonalon. A babakocsik és kerekesszékek azonban engedélyezettek.

Télen is nyitva van?

Igen. A sétány az év minden napján nyitva tart, kivéve a halottak napját november 1-én és a karácsony estéjét december 24-én.

Kérdések a hozzáférésről a fogyatékossággal élő személyek számára

A sétány megközelíthető kerekesszékkel?

A lomkorona sétány akadálymentesített és bejárhat óbabakocsival?

A lomkorona sétány és a kilátótorony is teljesen akadálymentes, a sétány babakocsik és kerekesszékesek számára is alkalmas, maximum 6%-os emelkedéssel. A sétaút oldalán lévő hálók és korlátok átlátszóak, így a kerekesszékkel sétálók és a kisgyermekek számára is teljes láthatóságot biztosítanak.

Elektromos kerekesszékkel is be lehet menni a sétányra?

Igen. Természetesen a sétány azon fogyatékossággal élők számára is elérhető, akik elektromos kerekesszékkel közlekednek.

Vannak a közelben parkolóhelyek a fogyakékossággal élők számára is?

Persze, a parkolóhelyek a fogyatékossággal élők számára közvetlenül a sétány bejárata előtt állnak rendelkzésre. A parkolóhelyek megfelelően ki vannak táblázva, és a parkolás ingyenes.

Nagymamánkkal szeretnénk eljönni, de nem vagyunk biztosak benne, hogy végig tudja majd járni az utat. Bérelhetünk kerekesszéket?

Igen. Közvetlenül a jegypénztár mellett 2 db kerekesszék áll rendelkezésre, amelyek ingyenesen használhatók.

Vannak WC-k a sétányon?

A sétányon nincsenek WC-k, de a sétány bejáratánál, az épület jobb oldalán, a 2-es jegypénztár mellett találhatók. Elég mosdó áll rendelkezésre külön a férfiak, a nők és külön a fogyatékossággal élők számára. A használatuk ingyenes.

Belépőjegy vásárlásával kapcsolatos kérdések

Hol vásárolhatok jegyet a Pohorje Lombkorona Sétány meglátogatására?

A jegyeket a jegypénztárban lehet megvásárolni közvetlenül a sétányra való belépés előtt.
A belépőjegy megvásárlása és a belépés a sétányra a zárás előtt egy (1) órával lehetséges, az utolsó belépés szintén zárás előtt egy (1) órával.

Egyesületünkben kirándulást szervezünk – van-e kedvezmény, ha nagyobb csoportként vásárolunk belépőjegyeket?

A kedvezőbb – kedvezményes jegyár 15 fő feletti csoportokra vonatkozik. Nagyobb csoportok számára minden 16. jegyet ingyenesen biztosítjuk.

Fogyatékkal élő személyként és fogyatékossági igazolvány birtokosaként kapok-e kedvezményt?

A fogyatékkal élők (fogyatékossági igazolvánnyal rendelkezők), az idősek (65 év felettiek) és a gyermekek (3-14 évesek) kedvezményes jegyre jogosultak.
A fogyatékkal élő személy kísérőjének a belépés ingyenes. A 3 éves kor alatti gyerekeknek szintén ingyenes a belépés (a gyerek ingyenes belépőjegyét a jegypénztárnál veheti át).

Előre kell belépőjegyet foglalni?

Nem szükséges. A belépőjegyek mindig megvásárolhatók a jegypénztárban közvetlenül a sétányra való belépés előtt.

Kártyával is fizethetünk a jegyekért?

Igen, a jegypénztárban fizethet bankkártyájával vagy hitelkártyájával. Az ajándékboltban is használhatja kártyáját.

Kérdések a megközelítésseé és parkolással kapcsolatban

Hogyan juthatunk el Önökhöz?

A Lombkorona Sétány megközelíthető személygépkocsival is Hagyja el az autópályát a Slovenske Konjice kijáratnál, majd kövesse az útjelző táblákat Slovenske Konjice, Zreče és végül Rogla felé. Az utazás az autópálya kijáratától Rogláig körülbelül fél óráig tart (25 kilométer).

Van olyan hely, ahol tárolhatom a motoros sisakomat, hátizsákomat?

Minden olyan látogató számára, aki kerékpárral, motorkerékpárral vagy hátizsákkal érkezik, és szeretné biztonságosan eltenni azokat a séta előtt, vannak tárolószekrényeink A tárolószekrények a mosdók előtti folyosón találhatók, és ingyenesen használhatók. A kulcs kauciója 1 euró.

Hol tudunk parkolni a személygépkocsival?

Roglán a Lombkorona Sétány és a Hotel Planja között (és azon túl) rengeteg parkolóhely áll rendelkezésre. Egyszerűen csak kövesse a parkolókat jelző táblákat. A parkoló használata ingyenes.