Skip to main content
Jegyvásárlás most Jegyvásárlás most

A Pohorje Lombkorona Sétánya a Rogla-hegy tetején

A természet megtapasztalása
madártávlatból

Online vásárlás

A Pohorje Lombkorona Sétányra

Fedezze fel a Pohorje-hegység
csodálatos fáit

A Lombkorona Sétány a fenséges Pohorje-hegység erdeinek szívében, a Rogla-hegy tetején 1.517 méteres tengerszint feletti magasságban található. Tegyen egy sétát, és fedezze fel a helyi erdők fáit, a gyökerüktől a lombkoronájuk tetejéig.

Belépőjegyek és nyitvatartási idő

Látogatás tervezése

Itt megtalál minden információt nyitvatartásunkról, árainkról és a Rogla-hegy megközelítéséről.

Nyitvatartási idő és érkezés Belépőjegy árak

Poleg sprehoda med krošnjami

Kaj še početi
na rogli

A torony belsejében található 62 méteres száraz csúszda biztosítja a megfelelő adag adrenalint

Csúszda

A 62 méter hosszú száraz csúszda a kilátótorony belsejében extra adag adrenalint biztosít a lombkorona sétányon. A kilátótorony legfelső emelvényéről történő lecsúszás lerövidítheti az utat, és különleges élményt nyújt.

Kóstolja meg a nagyanyáink receptjei szerint elkészített, kiváló házi készítésű helyi ételeket és a szlovén csúcsborok gazdag választékát.

Vendéglátói kínálat

A friss levegőn végzett tevékenységek után előbb-utóbb megszólal az éhes gyomor! A Lombkorona Sétány közelében, a Roga tetején lévő Natura Hotel étteremben vagy a Planja Pizzéria és Pubban kényeztetheti magát.

A Rogla a természeti élmények és a megfelelő mennyiségű adrenalin igazi tárháza minden évszakban

Adrenalin élmények

Az adrenalinfüggők a zlodejevói téli-nyári szánkópályán és a Rogla Bike Parkban találják meg a paradicsomukat. Hat, különböző nehézségi fokú erdei ösvényt minden igazi downhill kerékpáros számára jól ismert elemek színesítik. Induljunk!

A síterep körülbelül 100 hektáron terül el, és 10 kilométer gondozott pályát is szánnak sífutásra.

Téli örömök

A Sétány közvetlen közelében található a Rogla síközpont. Körülbelül 100 hektár síterület; 11 felvonó és 2 ülőlift viszi fel Önt a különböző nehézségű pályákra. Emellett 10 kilométernyi sífutópálya is rendelkezésre áll.

A Rogla-síkságon keresztül kellemes túraútvonal vezet a Lovren-tavakhoz

Túrázás

A nyugalmas erdő és a levegő frissessége az oka annak, hogy számos túrázó visszatér Roglára. Minden korosztály számára alkalmas, jelzett túraútvonalak vezetnek a Lovrenc-tavakhoz, a Ribnicai házikóhoz, Osankaricára vagy a Feket-tóhoz (Črno jezero).

Gyakran ismételt kérdések a sétánnyal kapcsolatban

Gyakran ismételt kérdések
és válaszok

Kerekesszék

A sétány megközelíthető kerekesszékkel?

A sétány megközelíthető kerekesszékkel?

A lomkorona sétány akadálymentesített és bejárhat óbabakocsival?

A lomkorona sétány és a kilátótorony is teljesen akadálymentes, a sétány babakocsik és kerekesszékesek számára is alkalmas, maximum 6%-os emelkedéssel. A sétaút oldalán lévő hálók és korlátok átlátszóak, így a kerekesszékkel sétálók és a kisgyermekek számára is teljes láthatóságot biztosítanak.

Gyakran Ismételt Kérdések

Rossz időjárás

A sétány rossz időjárás esetén is nyitva tart?

A sétány rossz időjárás esetén is nyitva tart?

Rossz időjárás esetén is meglátogathatom a lombkorona sétányt?

Igen, esős idő esetén a sétány nyitva tart, havazás esetén pedig a sétány tisztított és járható.
Csak vihar, jégeső, zivatar és jég esetén tartjuk fenn a jogot, hogy biztonsági okokból lezárjuk a Sétányt. Rossz időjárás esetén a csúszda zárva tart.
Ha rossz időjárási viszonyok miatt le kell zárnunk a Sétányt, erről tájékoztatást teszünk közzé a honlapon, illetve a Facebookon és az Instagramon. Javasoljuk, hogy a látogatás napján, még indulás előtt ellenőrizze az Sétány állapotát.

Gyakran Ismételt Kérdések

Háziállatok

Engedélyezett-e a Pohorje Lomkorona Sétányon a sétálás kutyával?

Engedélyezett-e a Pohorje Lomkorona Sétányon a sétálás kutyával?

Elvihetem magammal a kutyámat is a Lombkorona Sétányra?

Szigorú higiéniai és biztonsági előírásaink miatt, különösen kisgyermekek jelenlétében, kutyák* és egyéb állat sajnos nem vihető be a Lomkorona Sétányra. A higiéniai szempontok mellett a biztonsági szempont (állatok és emberek) is nagy szerepet játszik az állatok kitiltásában. A legtöbb felelőségteljes tulajdonos gondosan figyeli kedvenceit, de az állatok magasságtól való félelme is kiválthatja a váratlan viselkedést. Sajnos a sétány nem túl széles, nem nyújt elvonulási, menekülési lehetőséget az állatoknak, de a kutyáktól félőknek sem.
*Kivétel: vakvezető- és segítő kutyák fogyatékossággal élők számára.

Gyakran Ismételt Kérdések

Turisztikai célpont Rogla - Pohorje

Rejtett kincsek célpontja

A Rogla-hegy tetején lévő Pohorje Lombkorona Sétány meglátogatása körülbelül 1 – 1,5 órát vesz igénybe. Tervezett már egynapos kirándulást? Semmi gond! A Rogla – Pohorje turisztikai célpontban több napra elegendő kalandot talál.

Fedezzen fel többet

Különleges ajándékot keres?

Ajándékkártyák

Ajándékozza meg barátait, rokkonait vagy munkatársait egy élménnyel a lombkoronák között! Az egyedülálló kilátás a szlovén tájra és a határokon túlra mindenki számára felejthetetlen lesz!

Online vásárlás

Kirándulást tervez?

Információk csoportoknak

Örvendeztesse meg szeretteit egy egyedülálló élménnyel a fák tetején

Általános iskolások, középiskolás diákok vagy egyetemi hallgatók számára tervez iskolai kirándulást vagy exkurziót? Kirándulást szervez egy turisztikai szervezet, golfklub vagy a szomszédság számára? Roglán a szezon soha nem ér véget, a Pohorje Lombkorona Sétány pedig keresett úti cél és garancia az egyedülálló élményekre.
Itt megtalál mindent, amire szüksége van a látogatás megtervezéséhez; kedvező árainkat csoportok számára, a vezetett túrák lehetőségét, információkat az utazási irodák számára.

Információk csoportoknak

A lombkorona sétányaink családja

Ismerje meg az együttműködési
sétányokat

A Pohorje Lombkorona Sétányra

Partnereink