Skip to main content

A Pohorje Lombkorona Sétányra

Nyitvatartási idők

10:00 – 16:00 10:00 – 17:00 10:00 – 17:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 09:30 – 19:00 09:30 – 19:00 09:30 – 19:00 09:30 – 19:00 10:00 - 18:00 10:00 – 16:00 10:00 – 16:00
naponta nyitva | utolsó belépés 15:00 naponta nyitva | utolsó belépés 16:00 naponta nyitva | utolsó belépés 16:00 naponta nyitva | utolsó belépés 17:00 naponta nyitva | utolsó belépés 17:00 naponta nyitva | utolsó belépés 18:00 naponta nyitva | utolsó belépés 18:00 naponta nyitva | utolsó belépés 18:00 naponta nyitva | utolsó belépés 18:00 naponta nyitva | utolsó belépés 17:00 naponta nyitva | utolsó belépés 15:00 naponta nyitva | utolsó belépés 15:00

Hogyan juthat el a Pohorje Lombkorona Sétányig

Hogyan jut el hozzánk

A Pohorje Lombkorona Sétány az egyébként kedvelt téli síelési célpontnak számító Rogla-hegy tetején található. A pohorjei erdők kellemes frissessége nyáron is vonzó, amikor a hőmérséklet rendszeresen 23 fok fölé emelkedik. Rogla személygépkocsival és busszal is könnyen megközelíthető, így akár egynapos kirándulásokhoz is kiváló úti cél.

Érkezés és parkolás az ösvényen

Érkezés és parkolás

Autó

Érkezés személygépkocsival

A Lombkorona Sétány megközelíthető személygépkocsival is

Hagyja el az autópályát a Slovenske Konjice kijáratnál, majd kövesse az útjelző táblákat Slovenske Konjice, Zreče és végül Rogla felé. Az utazás az autópálya kijáratától Rogláig körülbelül fél óráig tart (25 kilométer).

Parkolóhelyek

Roglán a Lombkorona Sétány és a Hotel Planja között (és azon túl) rengeteg parkolóhely áll rendelkezésre. Egyszerűen csak kövesse a parkolókat jelző táblákat. A parkoló használata ingyenes.

Autóbusszal

Érkezés autóbusszal

Nyári turistabusz

Rogla felé még nincs rendszeres tömegközlekedési járat, A menetrendet előzetesen ellenőrizze az LTO Rogla-Zreče-nél az alábbi linken.

Kerékpár

Érkezés kerékpárral

Sok kerékpáros érkezik Roglára a völgyből.

A Rogla késő tavasztól egész őszig a kerékpárosok paradicsoma. Kerékpárral meglátogathatja a környező falvakat, és gyönyörködhet a csodálatos kilátásokban.
Kerékpáros útvonalak térképe

De ha igazi kerékpáros adrenalinra vágyik, látogassa meg a Rogla Bike Parkot. Hat változatos, különböző nehézségű erdei útvonal (a kéktől a feketéig) húzódik Mašinžaga-tól egészen Ostruščice-ig.

Gyik

Gyakran ismételt kérdések

Rossz időjárás

A sétány rossz időjárás esetén is nyitva tart?

A sétány rossz időjárás esetén is nyitva tart?

Rossz időjárás esetén is meglátogathatom a lombkorona sétányt?

Igen, esős idő esetén a sétány nyitva tart, havazás esetén pedig a sétány tisztított és járható.
Csak vihar, jégeső, zivatar és jég esetén tartjuk fenn a jogot, hogy biztonsági okokból lezárjuk a Sétányt. Rossz időjárás esetén a csúszda zárva tart.
Ha rossz időjárási viszonyok miatt le kell zárnunk a Sétányt, erről tájékoztatást teszünk közzé a honlapon, illetve a Facebookon és az Instagramon. Javasoljuk, hogy a látogatás napján, még indulás előtt ellenőrizze az Sétány állapotát.

Gyakran Ismételt Kérdések

Idő

Mennyi ideig tart végigsétálni a lombkorona sétányon?

Mennyi ideig tart végigsétálni a lombkorona sétányon?

A sétány hossza 1 043 méter. Séta a 37 méter magas kilátótorony tetejére a legfeljebb 6 %-os emelkedő sétányon egy lazító sétát jelent. Innen a csúszdán leereszkedve lerövidíthető a visszaut. A Sétányt általában egy óra alatt végig lehet járni, de a látogatás megtervezésekor azt is vegye figyelembe, hogy a sétányra való utolsó belépés a zárási idő előtt 1 órával történik.

Gyakran Ismételt Kérdések

Jegyek

Hol vásárolhatok jegyet a Pohorje Lombkorona Sétány meglátogatására?

Hol vásárolhatok jegyet a Pohorje Lombkorona Sétány meglátogatására?

A jegyeket a jegypénztárban lehet megvásárolni közvetlenül a sétányra való belépés előtt.
A belépőjegy megvásárlása és a belépés a sétányra a zárás előtt egy (1) órával lehetséges, az utolsó belépés szintén zárás előtt egy (1) órával.

Gyakran Ismételt Kérdések

Éttermek és hegyi házikók

Rogla gasztronómiája

A természetben tett séta után, amikor a friss levegő kellemesen elfáraszt, jólesik a kulináris kényeztetés. Ebből Roglán nincs hiány. Az éttermekben, a hegyi házikókban, egészen a Pesko házikóig, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Mindez pontot tesz az i-re a felejtethetlen roglai élményeknél.

Bővebben Rogla gasztronómiájáról