Skip to main content
Kupi kartu sada Kupi kartu sada

Pitanja o putu

Mogu li posjetiti put između krošanja i u slučaju lošeg vremena?

Da, u slučaju kiše put je otvoren, a i u slučaju snijega put je očišćen i prohodan.

Samo u slučaju oluje, tuče, nevremena i poledice zadržavamo pravo zatvaranja puta iz sigurnosnih razloga. U slučaju loših vremenskih uvjeta tobogan je također zatvoren.

Ukoliko budemo morali zatvoriti put zbog loših vremenskih uvjeta, obavijestit ćemo vas o tome na web stranici te na Facebooku i Instagramu. Preporučujemo provjeriti na dan posjeta, prije polaska na put, je li put uređen.

Mogu li na Put između krošanja povesti psa?

Zbog strogih higijenskih standarda i sigurnosti koju osiguravamo, posebice zbog prisutnosti male djece na Put između krošanja nije dozvoljeno povesti psa* ili bilo koje druge životinje. Osim higijenskog aspekta, aspekt sigurnosti je također važan (za životinje i ljude). Većina odgovornih vlasnika brine se za svoju životinju, ali životinje na nadmorskoj visini mogu pokazivati ​​neočekivano ponašanje. Također, širina puta ne pruža mogućnost povlačenja ni životinjama ni ljudima koji se boje pasa.

*Iznimka: psi pomagači za osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe.

Koliko dugo traje šetnja po putu između krošanja?

Put je dug 1043 metra. Uz maksimalni uspon od 6%, predstavlja put opuštajuću šetnju sve do vrha tornja visokog 37 metara. Odatle možete i skratiti put spuštanjem niz tobogan. Put obično prijeđete za dobrih sat vremena, a pri planiranju posjeta uzmite u obzir i činjenicu da je zadnji ulaz na put sat vremena prije zatvaranja.

Postoje li ograničenja za vožnju toboganom?

Riječ je o suhom toboganu, što znači da sjednete u posebnu vreću i u njoj se spuštate niz tobogan. U principu, niz tobogan se može spustiti tko god želi.  U iznimnim slučajevima dozvoljena je vožnja djece ispod 120 cm u vreći s roditeljem/pratiteljem. Tobogan je zatvoren u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Cijena spusta je 2,00 € po osobi, a blagajna za tobogan nalazi se na vrhu tornja.

Je li posjet puta pogodan za djecu?

Sprehod med krošnjami je odlična izbira za otroško zabavo, začinjeno z adrenalinom in spoznavanjem narave. Celotna pot je brez ovir in dostopna tako z otroškim, kakor tudi z invalidskim vozikom. Ograje so transparentne, kar omogoča opazovanje narave tudi manjšim otrokom. Otrokom do 15. leta starosti pa je vstop dovoljen samo v spremstvu odrasle osebe.

Postoji li prostorija za presvlačenje beba?

Prije ulaska na put u toaletima za invalide postoji i mjesto gdje možete presvući svoju bebu. Prostor je dostupan dječjim kolicima, kao i cijeli put do vrha tornja.

Mogu li ići na put s rolerima, romobilom ili biciklom?

Nažalost ne! Iz sigurnosnih razloga na putu se ne smiju voziti roleri, romobili ili bicikli. Dječja i invalidska kolica su dopuštena.

Je li put otvoren zimi?

Da. Put je otvoren sve dane u godini osim Dušnog dana, 1. studenog i Badnjaka, 24. prosinca.

Pitanja o pristupačnosti za osobe s invaliditetom

Je li put između krošanja pogodan za invalidska (i dječja) kolica?

Put između krošanja i razgledni toranj potpuno su bez prepreka, a put je prilagođen djeci i invalidskim kolicima s maksimalnim usponom od 6%.  Mreže i ograde sa strane puta su prozirne, što omogućuje potpunu vidljivost i za korisnike invalidskih kolica i za malu djecu.

Možemo li ući s električnim invalidskim kolicima?

Da. Ulazak na put je, naravno, dopušten i osobama s invaliditetom s električnim kolicima.

Da li su parkirna mjesta za osobe s invaliditetom u blizini?

Naravno, parkirna mjesta za osobe s invaliditetom dostupna su neposredno prije ulaska na put. Parkirališta su propisno označena, a parkiranje je besplatno.

Htjeli bismo doći s bakom, ali nismo sigurni hoće li ona moći cijeli put pješačiti. Možemo li unajmiti invalidska kolica?

Da. Odmah uz blagajnu nalaze se dvoja invalidska kolica koja se mogu besplatno koristiti.

Da li su na putu toaleti?

Toaleta nema na putu, ali su dostupni prije ulaska na put, s desne strane zgrade, pored blagajne 2. Ima dovoljno toaleti za muškarce, žene i posebno za osobe s invaliditetom. Korištenje je besplatno.

Pitanja o kupnji ulaznica

Gdje mogu kupiti ulaznicu za posjet Puta između krošanja Pohorja?

Vstopnice lahko kupite neposredno pred vstopom na pot pri blagajni.
Nakup vstopnic na blagajni in vstop sta mogoča do ene ure pred zaprtjem poti, prav tako je zadnji vstop na pot eno uro pred zaprtjem.

Izlet organiziramo u našoj udruzi – imamo li prednost pri kupnji ulaznica kao veća grupa?

Povoljnija ulaznica – sa sniženom cijenom vrijedi za grupe veće od 15 osoba. Za veće grupe svaka 16. ulaznica je besplatna.

Kao osoba s invaliditetom i osoba s invalidskom iskaznicom dobivam li popust?

Ulaznica sa sniženom cijenom vrijedi za osobe s invaliditetom (osobe s invalidskom iskaznicom), starije osobe (dopunjenih 65 godina i starije osobe) i djecu (od 3 do 14 godina).

Pratilac osobe s invaliditetom ima besplatan ulaz. Isto tako, djeca do 3 godine (besplatnu ulaznicu za njih možete podići na blagajni).

Trebamo li unaprijed rezervirati ulaznice?

Nije potrebno. Ulaznice se uvijek mogu kupiti na blagajni neposredno prije ulaska na put.

Možemo li ulaznicu platiti karticom?

Da, prilikom kupnje ulaznica možete plaćati vašom debitnom ili kreditnom karticom. Kartice možete koristiti i u suvenirnici.

Pitanja o pristupu i parkiralištu

Kako možemo doći do vas?

Do Puta između krošanja možete doći automobilom. Napustite autocestu na izlazu Slovenske Konjice, zatim pratite putokaze za Slovenske Konjice, Zreče i na kraju Roglu. Od izlaza s autoceste do Rogle trebat će vam oko pola sata (25 kilometara).

Gdje možemo parkirati?

Na Rogli ima velik broj parkirnih mjesta od Puta između krošanja do Hotela Planja (također i dalje). Jednostavno slijedite znakove za parkirališta. Korištenje parkirališta je besplatno.

Mogu li negdje spremiti svoju motociklističku kacigu, ruksak?

Za sve posjetitelje koji dolaze s biciklima, motociklima ili ruksacima i žele ih ostaviti na sigurnom prije šetnje, na raspolaganju imamo ormariće. Ormarići se nalaze u hodniku ispred toaleta, korištenje je besplatno. Kaucija za ključ je 1€.