Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Vprašanja o poti

Ali je pot odprta tudi v slabem vremenu?

Da, v primeru dežja je pot odprta, v primeru sneženja pa je pot očiščena in prehodna.
Le v primeru neviht, toče, neurij in ledu si pridržujemo pravico, da pot iz varnostnih razlogov zapremo. V primeru slabih vremenskih razmer je zaprt tudi tobogan.
Če bomo morali pot zapreti zaradi slabih vremenskih pogojev, bomo informacijo o tem objavili na spletni strani ter na Facebooku in Instagramu. Priporočamo, da na dan obiska, preden se odpravite na pot, preverite, ali je pot urejena.

Ali so na sprehodu po Poti med krošnjami Pohorje dovoljeni psi?

Zaradi strogih higienskih standardov in varnosti, ki jih zagotavljamo še posebej zaradi prisotnosti majhnih otrok, psom* ali katerikoli drugi živali vstop na Pot med krošnjami žal ni dovoljen.Poleg higienskega vidika je pomemben tudi varnostni vidik (za živali in ljudi). Večina odgovornih lastnikov seveda poskrbi za svojo žival, vendar pa lahko živali na višini pokažejo nepričakovano vedenje. Prav tako širina poti ne živalim ne ljudem s strahom pred psi ne ponuja možnosti umika.
*Izjema: psi pomočniki za gibalno ovirane, slepe in slabovidne osebe.

Koliko časa traja sprehod po poti med krošnjami?

Pot je dolga 1043 metrov. Z največjim vzponom 6% predstavlja sproščujoč sprehod vse do vrha 37-metrov visokega stolpa. Od tam si pot lahko skrajšate tudi s spustom po toboganu. Običajno pot prehodite v dobri uri, ob načrtovanju obiska pa upoštevajte tudi podatek, da je zadnji vstop na pot eno uro pred zaprtjem.

Ali je kakšna omejitev glede vožnje po toboganu?

Gre za suhi tobogan, kar pomeni, da se vsedeš v posebno vrečo in se v njej spustiš po toboganu. Načeloma se po toboganu lahko spusti vsak, ki to želi. Otrokom, manjšim od 120 cm pa izjemoma omogočamo, da se peljejo v vreči skupaj s staršem/spremljevalcem. Tobogan je v primeru slabih vremenskih razmer zaprt.
Spust na osebo znaša 2,00 € €, blagajna za tobogan pa se nahaja na vrhu stolpa.

Ali je obisk poti primeren za otroke?

Sprehod med krošnjami je odlična izbira za otroško zabavo, začinjeno z adrenalinom in spoznavanjem narave. Celotna pot je brez ovir in dostopna tako z otroškim, kakor tudi z invalidskim vozikom. Ograje so transparentne, kar omogoča opazovanje narave tudi manjšim otrokom. Otrokom do 15. leta starosti pa je vstop dovoljen samo v spremstvu odrasle osebe.

Ali je na voljo previjalnica za dojenčke?

Pred vstopom na pot je v sklopu toalet za invalide urejen tudi prostor, kjer lahko svojega dojenčka previjete. Prostor je dostopen z otroškim vozičkom, tako kot tudi celotna pot vse do vrha stolpa.

Ali se na pot lahko podam z rolerji, skirojem, kolesom?

Na žalost ne! Na poti se zaradi varnostnih razlogov ne smete voziti z rolerji, skiroji ali kolesi. Dovoljeni pa so otroški in invalidski vozički.

Ali imate pozimi odprto?

Da. Pot je odprta vse dni v letu z izjemo dneva mrtvih, 1. novembra in božičnega večera, 24. decembra.

Vprašanja o dostopnosti za gibalno ovirane osebe

Ali je pot dostopna z invalidskim vozičkom?

Pot med krošnjami in razgledni stolp sta v celoti brez ovir, pot pa je z največjim vzponom 6% prilagojena otroškim in invalidskim vozičkom. Mreže in ograje na straneh poti so prozorne, da omogočajo popolno vidljivost tako za uporabnike invalidskih vozičkov kot za majhne otroke.

Ali lahko vstopimo z električnim invalidskim vozičkom?

Da. Vstop na pot je seveda dovoljen invalidom tudi z elektirčnim invalidskim vozičkom.

Ali so v bližini na voljo parkirna mesta za invalide?

Seveda, parkirna mesta za invalide so na voljo neposredno pred vstopom na pot. Parkirišča so primerno označena, parkiranje pa je brezplačno.

Želeli bi priti z babico, pa nismo prepričani, da bo zmogla prehoditi vso pot. Ali lahko najamemo invalidski voziček?

Da. Neposredno ob prodaji vstopnic sta 2 invalidska vozička, ki ju lahko uporabite brezplačno.

Ali so na poti sanitarije?

Na poti sanitarij ni, so pa pred vstopom na pot, na desni strani stavbe, poleg blagajne 2. Na voljo je dovolj sanitarij za moške, ženske in ločeno za invalide. Uporaba je brezplačna.

Vprašanja o nakupu vstopnic

Kje lahko kupim vstopnico za obisk Poti med krošnjami Pohorje?

Vstopnice lahko kupite neposredno pred vstopom na pot pri blagajni.
Nakup vstopnic na blagajni in vstop sta mogoča do ene ure pred zaprtjem poti, prav tako je zadnji vstop na pot eno uro pred zaprtjem.

Ali imamo kot večja skupina kakšno ugodnost pri nakupu vstopnic?

V našem društvu organiziramo izlet – ali imamo kot večja skupina kakšno ugodnost pri nakupu vstopnic?
Ugodnejša – znižana cena vstopnice velja za skupine nad 15 oseb. Za večje skupine pa vsako 16-to vstopnico zagotovimo brezplačno.

Ali imam kot invalidi in imetnik invalidske kartice popust?

Za invalide (imetniki invalidske kartice), starejše (dopolnjena starost 65 let in starejši) in otroke (od 3. do 14. leta) velja znižana vstopnica.
Spremljevalec invalidne osebe ima brezplačen vstop. Prav tako otroci, mlajši od 3 let (zanje lahko brezplačno vstopnico dvignete na blagajni).

Ali moramo vstopnice rezervirati vnaprej?

Ni potrebno. Vstopnice lahko vedno kupite na blagajni neposredno pred vstopom na pot.

Ali lahko vstopnico plačamo s kartico?

Da, na prodaji vstopnic lahko plačate s svojo debetno ali kreditno kartico. Kartice lahko uporabite tudi v trgovini s spominki.

Vprašanja o dostopu in parkiranju

Kako pridemo do vas?

Do Poti med krošnjami lahko pridete z avtomobilom. Avtocesto zapustite na izvozu Slovenske Konjice, nato sledite prometnim znakom za Slovenske Konjice, Zreče in končno Roglo. Od avtocestnega izvoza do Rogle boste potrebovali približno pol ure (25 kilometrov).

Kje lahko parkiram svoj avtomobil?

Na Rogli je med Potjo med krošnjami in Hotelom Planja (ter še naprej) na voljo veliko parkirnih mest. Preprosto sledite znakom za parkirišča. Uporaba parkirišča je brezplačna.

Ali lahko kje shranim motoristično čelado, nahrbtnik?

Za vse obiskovalce, ki na pot prihajate s kolesi, motornimi kolesi ali nahrbtniki, pa bi jih želeli pred sprehodom odložiti na varno, imamo na voljo omarice za shranjevanje. Omarice se nahajajo na hodniku pred toaletami, uporaba je brezplačna. Kavcija za ključ znaša 1 €.

Bodi prvi!