Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Turistična destinacija Rogla - Pohorje

Destinacija skritih zakladov

Slikovite pohodne in kolesarske poti, muzeji, vinske kleti in še veliko več čakajo, da jih raziščete. In če želite ostati dlje, vas bodo umirjeni hoteli, turizmi na kmetijah in različne wellness možnosti zvabili, da se potopite in sprostite. Naj se odkrivanje skritih zakladov prične med krošnjami na Rogli!

Znamenitosti na Pohorju

Mnogi kolesarji se na Roglo pripeljejo kar iz doline

Adrenalinska doživetja

Adrenalinski odvisniki boste svoj raj našli na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo in v Bike Parku Rogla. Šest gozdnih prog različnih težavnosti popestrijo elementi, ki jih pozna vsak pravi downhill kolesar. Gremo!

Smučišče se razprostira na približno 100 hektarih, 10 kilometrov urejenih prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Zimske radosti

V neposredni bližini Poti se nahaja smučarski center Rogla. Smučišče na približno 100 hektarih; 11 vlečnic in 2 sedežnici vas pripelje do različno zahtevnih prog. 10 kilometrov prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Označene poti, primerne za pohodnike vseh generacij, vas popeljejo do Lovreniških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera

Pohodništvo

Spokojnost gozda in svežina zraka sta razloga, da se številni pohodniki vračajo na Roglo. Označene poti, primerne za pohodnike vseh generacij, vas popeljejo do Lovreniških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera.

Virtualna resničnost, simulatorji in projekcije so tudi za otroke odlična učna pot vesoljskih doživetij.

Center Noordung Vitanje

Center Noordung promovira vesoljske tehnologije in človeške dosežke v vesolju. Virtualna resničnost, simulatorji in projekcije so tudi za otroke odlična učna pot vesoljskih doživetij.

Danes je Žička kartuzija mesto za sprostitev, pobeg od vrveža, koncert ali celo – pravljično poroko

Žička kartuzija

Žička kartuzija je nekdanji samostan, nekoč dom »belih menihov«, danes pa mesto za sprostitev, pobeg od vrveža, koncert ali celo – pravljično poroko.

Sprostitev in umirjanje v zdravilni termalni vodi Term Zreče

Terme Zreče

Terme Zreče-čudovita priložnost za dobro počutje v vsakem letnem času. Sprostitev in umirjanje v zdravilni termalni vodi Term Zreče ter Spa centru vas pričakuje vse dni v letu.

Prijetna pohodniška pot na Lovrenška jezera vodi preko Roglinih planj

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera so največje visoko barje v Sloveniji. Prijetna pohodniška pot na Lovrenška jezera vodi preko Roglinih planj.

Naša družina drevesnih poti

Spoznajte še druge poti

Bodi prvi!