Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Če v poletni soparici iščete destinacijo za osvežitev in raziskovanje narave, se lahko podate na slikovit sprehod na nadmorski višini 1517 metrov. Med poletnimi meseci smo za obiskovalce pripravili pester program aktivnosti, od kulinaričnih doživetij in nepozabnega spoznavanja vesolja do ustvarjalnih delavnic za otroke.

Preizkušanje izjemnih vin na izjemni lokaciji

Že ta konec tedna, 16. 7., bo vinsko-kulinarični dogodek Salon VinDel on Tour med krošnje ponovno zvabil ljubitelje žlahtne kapljice, vinarje in dobavitelje raznih dobrot, ki se bodo že tretje leto zapored razvajali z vrhunskimi vini. Na predstavi vinsko kulinarične odličnosti se bodo gurmani družili med 10. in 18. uro. Registracija za udeležbo ni potrebna, poleg plačila vstopnice po rednem ceniku pa se obiskovalci lahko odločite za doplačilo za degustacijski kozarec. Letošnji izvedbi Salon VinDel on Tour (julijski bo sledil še drugi del v avgustu) bosta vsekakor poskrbeli za razvajanje brbončic in nepozabno kulinarično doživetje.

Spoznajte skrivnosti nočnega neba v planetariju Odiseja

Opazovanje nočnega neba ima poleti še večji čar kot običajno, poleg tega pa ga pogosteje kot običajno razsvetlijo čarobni zvezdni utrinki. Si želite odkriti planete in zvezde ter meje vidnega vesolja? Od 17. julija do 27. avgusta boste na Rogli lahko vstopili v najmodernejši mobilni planetarij v Sloveniji ter se vkrcali na vesoljsko potovanje. V planetariju Odiseja boste spoznali skrivnosti nočnega neba, planete, meglice in galaksije, najlepše grške mite in junake ter ozvezdja našega neba.

Najbolj radovedni se lahko udeležite posebnega dogodka Gremo na luno, ki bo v petek, 28. julija, med 20. in 22. uro. Obiskovalci bodo pred vstopom na Pot med krošnjami najprej spoznali Luno, program Apollo in prve astronavte. Sledil bo sprehod do vrha stolpa in ogled Lune skozi teleskope. Vstopnina znaša 20,00 evrov na osebo, s seboj pa prinesite toplejša oblačila in svetilko. Nakup vstopnic bo mogoč od 19.30 do 20.00 na blagajni Poti med krošnjami. Zaželena je predhodna prijava na elektronski naslov: info@potpohorje.si.

Poucne-postaje-so-namenjene-spoznavanju-edinstvene-pohorske-flore-in-favne

Poučne postaje so namenjene spoznavanju edinstvene pohorske flore in favne

Podajte se na nepozabno odkrivanje narave in njenih skrivnosti na Poti med krošnjami Pohorje!

Bodi prvi!