Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Poleti je sprehod na nadmorski višini 1517 metrov tudi priložnost za osvežitev in spoznavanje narave. Obenem je Rogla odlična izhodišča točka za vrsto drugih kulturnih in naravnih znamenitosti v okolici. Za obiskovalce smo v mesecu avgustu pripravili raznovrstne dogodke, kot so opazovanje nočnega neba v planetariju, in ustvarjalnice za najmlajše. Za piko na i bomo na zadnjo nedeljo v avgustu organizirali veliko praznovanje 4. rojstnega dne.

Ogled čarobnih zvezdnih utrinkov

Dnevi v začetku avgusta ponujajo najlepši pogled na zvezdne utrinke, zato smo na Poti med krošnjami skupaj s Planetariji Odiseja pripravili dogodek Med zvezdnimi utrinki, ki bo 11. avgusta med 21. in 23. uro. Kaj lahko pričakujete? V planetariju boste spoznali zvezde in ozvezdja ter izvedeli, kaj so zvezdni utrinki in zakaj nastanejo. Med zanimivim predavanjem o vesolju si boste ogledali meteorite in zaključili večer s pogledom na nočno nebo in zvezdne utrinke z vrha stolpa. Ne pozabite, da si morate ob pogledu na zvezdni utrinek nekaj zaželeti. Morda se vam bo želja uresničila. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani https://treetop-walks.com/pohorje.

Med zvezdnimi utrinki

Med zvezdnimi utrinki

Salon VinDel on Tour II: nepozabno doživetje

Na praznični torek, 15. 8., bodo ljubitelji vina na vinsko-kulinaričnem dogodku Salon VinDel on Tour lahko preizkušali žlahtno kapljico in druge dobrote. Dogodek, ki ga organizirata Pot med krošnjami in Zavod Slo Vino, bo potekal med 10. in 18. uro. Registracija za udeležbo ni potrebna, poleg plačila vstopnice po rednem ceniku pa se obiskovalci lahko odločite za nakup degustacijskega kozarca in okušanje odličnih vin. Salon VinDel on Tour bo vsekakor poskrbel za razvajanje brbončic in nepozabno kulinarično doživetje.

Okusanje-vin-med-krosnjami-je-posebno-dozivetje

Okušanje vin med krošnjami je posebno doživetje

Zabavna dogodivščina za otroke

Letošnja novost na Poti med krošnjami je zabavna dirka z veveričkom Emilom. Otroci bodo preko stripa spoznavali temo biološke raznovrstnosti in pomen ohranjanja narave. S pomočjo 14 poučnih panojev bodo raziskovali pohorske gozdove in pridobivali nova znanja. Na koncu poti bodo za svoj trud prejeli simbolično nagrado.

Pot med krošnjami Pohorje je odlična destinacija za vse ljubitelje narave in pohodništva. Sprehodite se po lesenih mostovih med krošnjami dreves, občudujte panoramske razglede in se prepustite čarobnemu vzdušju gozda. Konec poletja, natančneje 27. avgusta, pa ne zamudite praznovanja četrtega rojstnega dne, ob katerem smo pripravili poseben program za obiskovalce. Se vidimo na Veveričjem dnevu!

Valjeni-med-krošnje-na-Veveričji-dan

Veverički Emil in Emilija vas že čakata!

 

 

 

 

 

 

 

Bodi prvi!