Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Kako s telefonom posneti najlepše nočne fotografije?

Fotografiranje lučk v temi predstavlja marsikomu izziv. Da bo kamera tvojega pametnega telefona ujela čarobnost osvetljene zimske idile, upoštevaj spodnje nasvete.

Za res popolne fotografije priporočamo ročno nastavitev vseh lastnosti fotografiranja.
To omogoča PRO način.

 1. Odpri kamero pametnega telefona.
 2. Izberi način fotografiranja PRO.
  Tukaj lahko poljubno spreminjaš vse nastavitve.
 3. Nastavi daljši čas zaklopa (1 do 5 sekund).
  Ker bomo fotografijo posneli v šibki svetlobi, je pomembno, da bo ta ustrezno osvetljena. Z daljšim časom zaklopa bo kamera zajela več svetlobe in posledično fotografija ne bo temna. Nastavi čas zaklopa na 1 do 5 sekund.
 4. Zmanjšaj ISO na 50 do 400.
  ISO nam pove občutljivost kamere na svetlobo. Višja kot je vrednost ISO, bolj osvetljena bo fotografija. Ker smo nastavili daljši čas zaklopa, vrednost ISO zmanjšamo na vrednost med 50 in 400. Tako se izognemo, da bi bila fotografija zrnasta zaradi predolge osvetljenosti.
 5. Uporabi stojalo.
  Ker smo podaljšali čas zaklopa, je pomembno, da je med zajemom fotografije telefon čisto pri miru. Že mali tresljaj lahko naredi fotografijo megleno. Priporočamo, da za fotografiranje v temi uporabiš stojalo.

Na Poti med krošnjami smo za lažje fotografiranje postavili nekaj naših stojal.
Uporabi jih in poskrbi za res čudovite fotografije.

 1. Izklopi bliskavico.
  Bliskavica bo sicer osvetlila nočno pokrajino, vendar bo uničila čarobnost svetlobnih elementov. Za res vrhunsko fotografijo v lučkah jo izklopi in pusti osvetlitvi, da ustvari čarobnost.

Pridi na Pot med krošnjami Pohorje, kjer te do 3. 3. 2024 čaka prava svetlobna pravljica. Čarobni gozd, osvetljen z lučkami in 3D živalmi zaživi vsak dan, od 17.00 do 20.00 (zadnji vhod na pot je ob 19.00).

 

 

 

 

 

 

Bodi prvi!