Skip to main content
Kupi vstopnico zdaj Kupi vstopnico zdaj

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

Doživite naravo s
ptičje perspektive

Spletni nakup

Pot med krošnjami Pohorje

Spoznajte veličastna
drevesa Pohorja

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Podajte se na sprehod, spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj.

Vstopnice in odpiralni čas

Načrtujte obisk

Tukaj boste našli vse informacije o našem odpiralnem času, cenah, dogodkih in kako priti do Rogle.

Odpiralni čas in prihod Cene vstopnic

Poleg sprehoda med krošnjami

Kaj še početi
na Rogli

62-meterski suhi tobogan v notranjosti stolpa poskrbi za pravi odmerek adrenalina

Tobogan

62-meterski suhi tobogan v notranjosti stolpa je med krošnje prinesel še dodaten odmerek adrenalina. Spust z zgornje ploščadi stolpa vam lahko skrajša pot navzdol in poskrbi za čisto posebno doživetje.

Okusite odlično domačo lokalno hrano, pripravljeno po receptih naših babic ter bogat izbor vrhunskih slovenskih vin.

Gostinska ponudba

Po aktivnostih na svežem zraku se prej ali slej oglasi lačen trebušček! V bližini Poti se lahko kulinarično razvajate v Baru Pr’ Vever’ci,  v Restavraciji hotela Natura ali v Piceriji in pivnici Planja na vrhu Rogle.

Rogla je prava zakladnica doživetij narave in prave mere adrenalina v vseh letnih časih

Adrenalinska doživetja

Adrenalinski odvisniki boste svoj raj našli na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo in v Bike Parku Rogla. Šest gozdnih prog različnih težavnosti popestrijo elementi, ki jih pozna vsak pravi downhill kolesar. Gremo!

Smučišče se razprostira na približno 100 hektarih, 10 kilometrov urejenih prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Zimske radosti

V neposredni bližini Poti se nahaja smučarski center Rogla. Smučišče na približno 100 hektarih; 11 vlečnic in 2 sedežnici vas pripelje do različno zahtevnih prog. 10 kilometrov prog pa je namenjenih tudi teku na smučeh.

Prijetna pohodniška pot na Lovrenška jezera vodi preko Roglinih planj

Pohodništvo

Spokojnost gozda in svežina zraka sta razloga, da se številni pohodniki vračajo na Roglo. Označene poti, primerne za pohodnike vseh generacij, vas popeljejo do Lovreniških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera.

Pogosto zastavljena vprašanja o poti

Pogosto zastavljena vprašanja
in odgovori

Uporabniki invalidskih vozičkov

Ali je pot dostopna z invalidskim vozičkom?

Ali je pot dostopna z invalidskim vozičkom?

Pot med krošnjami in razgledni stolp sta v celoti brez ovir, pot pa je z največjim vzponom 6% prilagojena otroškim in invalidskim vozičkom. Mreže in ograje na straneh poti so prozorne, da omogočajo popolno vidljivost tako za uporabnike invalidskih vozičkov kot za majhne otroke.

Pojdi na vsa pogosto zastavljena vprašanja

Slabo vreme

Ali je pot odprta tudi v slabem vremenu?

Ali je pot odprta tudi v slabem vremenu?

Da, v primeru dežja je pot odprta, v primeru sneženja pa je pot očiščena in prehodna.
Le v primeru neviht, toče, neurij in ledu si pridržujemo pravico, da pot iz varnostnih razlogov zapremo. V primeru slabih vremenskih razmer je zaprt tudi tobogan.
Če bomo morali pot zapreti zaradi slabih vremenskih pogojev, bomo informacijo o tem objavili na spletni strani ter na Facebooku in Instagramu. Priporočamo, da na dan obiska, preden se odpravite na pot, preverite, ali je pot urejena.

Pojdi na vsa pogosto zastavljena vprašanja

Psi

Ali so na sprehodu po Poti med krošnjami Pohorje dovoljeni psi?

Ali so na sprehodu po Poti med krošnjami Pohorje dovoljeni psi?

Zaradi strogih higienskih standardov in varnosti, ki jih zagotavljamo še posebej zaradi prisotnosti majhnih otrok, psom* ali katerikoli drugi živali vstop na Pot med krošnjami žal ni dovoljen.Poleg higienskega vidika je pomemben tudi varnostni vidik (za živali in ljudi). Večina odgovornih lastnikov seveda poskrbi za svojo žival, vendar pa lahko živali na višini pokažejo nepričakovano vedenje. Prav tako širina poti ne živalim ne ljudem s strahom pred psi ne ponuja možnosti umika.
*Izjema: psi pomočniki za gibalno ovirane, slepe in slabovidne osebe.

Pojdi na vsa pogosto zastavljena vprašanja

Turistična destinacija Rogla - Pohorje

Destinacija skritih zakladov

Obisk Poti med krošnjami Pohorje na Rogli traja približno uro do uro in pol. Ste načrtovali enodnevni izlet? Ni problema! V turistični destinaciji Rogla – Pohorje boste našli dovolj dogodivščin za več kot en dan.

Odkrijte več

Iščete izvirno darilo?

Darilni bon

Svojim prijateljem, sorodnikom ali sodelavcem podarite doživetje v naravi! Edinstveni razgledi po slovenski pokrajini in preko meja bodo nepozabni za vse!

Spletni nakup

Ali načrtujete izlet?

Informacije za skupine

Razveselite svoje najbližje z edinstvenim doživetjem med krošnjami dreves

Ali načrtujete šolski izlet oziroma ekskurzijo za osnovnošolce, dijake oziroma študente? Organizirate izlet turističnega društva, golf kluba ali vaše soseske? Na Rogli se sezona nikoli ne zaključi, Pot med krošnjami Pohorje pa je zaželena destinacija in zagotovilo za edinstvena doživetja.
Tukaj boste našli vse, kar potrebujete za načrtovanje obiska; naše ugodne cene za skupine, možnost vodenih ogledov, informacije za potovalne agencije.

Informacije za skupine

Naša družina drevesnih poti

Spoznajte še druge poti

Pot med krošnjami Pohorje

Naši partnerji

Bodi prvi!